torsdag 28. februar 2013

Red Velvet Cupcakes

Red Velvet er en klassiker i USA og finnes både i form av ostekake, vanlig kake og som oppskriften i dag; cupcakes. Kombinasjonen av mild sjokoladesmak og syrlig ostekrem er kjempegod, spesielt når cupcakesene er saftige og myke. Disse vil garantert falle i smak.

For å få den sterke rødfargen trenger du pastafarge og ikke konditorfarge. Jeg anbefaler Wilton sin farge "Red, no taste", da den er effektiv og ikke gjør noe med smaken på kakene dine. Den får du kjøpt på blant annet Jernia, Cacas, Kakeboksen og Hobbyhimmelen.


Red Velvet Cupcakes
(12 cupcakes)

  • 150 g mel
  • 10 g kakao
  • 1 ts bakepulve
  • 1 ts natron
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g rømme
  • 1,5 ts rød pastafarge
  • 125 g sukker/melis
  • 60 g mykt smør
  • 1 egg



Gjør klar ingrediensene du trenger. Bland rømme og konditorfarge. I en annen bolle blander du mel, bakepulver, natron, vaniljesukker og kakao.
Miks sør og sukker lyst og luftig og tilsett egget. Miks det godt inn.
Tilsett mel og rømme-blandingen og miks til en jevn røre
Sørg for å få med rester langs kantene
Fordel røren i muffinsformer. De jeg bruker er fra Partydesign og blant mine absolutte favoritter.
Stek på 175 grader i 15-20 minutter


Cream Cheese Frosting

  • 100 g mykt smør
  • 200 g melis
  • 200 g philadelphia ost


Miks smør og melis lyst og luftig. Det er viktig at du mikser til det blandingen er kremete og står av seg selv før du tilsetter kremost.

 Miks inn kremosten på høy hastighet, men ikke lenger enn til den er jevn fordelt i frostingen slik at den er fast, men luftig

Bruk en sprøytepose med stjernetip og sprøyt ønsket form på cupcakesene. Jeg lagde squirl/softis-topper denne gangen. Her er en video som viser ulike teknikker.
 Pynt med noen røde hjerter eller rødt perlesukker. Begge deler får du tak i på dagligvarebutikker.
 Server til noen du er glad i, deg selv blant annet. Eller kjæresten, gode venner og familie, jeg lover at de blir glad i deg også.
 Håper alle har en fin torsdag.
 Cupcakesene bør oppbevares i kjøleskap og er da holdbare i 2-3 dager. Muffinsene kan fryses.



17 kommentarer:

  1. har ikke pastafarge hva skal jeg gjøre da?

    SvarSlett
    Svar
    1. Du kan bruke vanlig rød konditorfarge, men da blir ikke fargen like sterk.
      Du kan også droppe fargen, smaken blir akkurat like god :-)

      Slett
  2. kan man ha vanlige muffinsformer eller må man ha sånne harde ? :)

    Hadde blitt glad for svar så fort som mulig :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Du kan ha vanlige, men da anbefaler jeg å bruke muffinsbrett eller dobbelt opp av former :-)

      Slett
  3. Miks egg og sukker lyst og luftig og tilsett egget.... ? Mener du smør og sukker? ;)

    SvarSlett
  4. hvor får man kjøpt pastafarge?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jernia, Hobbyhimmelen, cacas.no og noen ultra butikker :)

      Slett
    2. Super oppskrift:) denne må prøves i helga:) fin blogg du har, kommer til å prøve meg på fleire av dine oppskrifter:)

      Slett
  5. Hei, og takk for en oppskrift som ser kjempegrei ut =D Er det tolv muffinser det blir, og hvor store former bruker du?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei :-) Det blir tolv cupcakes med medium store former :-)

      Slett
  6. kan den lages i en rund kakeform, eller burde det da gjøres noe med oppskriften?

    SvarSlett
    Svar
    1. Den kan fint lages i en rund form, men ville kanskje doblet oppskriften :-)

      Slett
  7. Muffinsene gikk utenfor formen i ovenen, det så ut som de smeltet utover.. er det fordi de ble overfyllt? :0

    SvarSlett
  8. Hvor mange dl tilsvarer egentlig 150g rømme?

    SvarSlett
  9. Kan man bruke red velvetcake essens?

    SvarSlett