tirsdag 24. juli 2012

Bringebærmuffins med revet marsipan

Nå som det er bringebærseson passer det godt å komme med en oppskrift som inneholder akkurat det. Disse er utrolig saftige og gode, men en frisk og syrlig smak fra de fine rosa bærene som du finner både på butikken og vilt i busker og kratt. Disse har jeg toppet med marsipan, men du kan også bruke fantasien og tilsette det du liker. Jeg kunne tenke meg at hvit sjokolade også hadde vært godt.
 

Bringebærmuffins med revet marsipan
(12 store muffins)

  • 2 egg
  • 2 dl sukker
  • 1,5 dl yoghurt naturell
  • 90 g smeltet avkjølt smør
  • 4 dl mel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g revet marsipan

Miks eggene lett sammen før du øker hastigheten og tilsetter sukker og litt og litt
 Miks helt to du får en lys og luftig eggedosis, tilsett smeltet avkjølt smør og yoghurt og vend det godt inn
Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og sikt det i røra, gjerne i flere omganger
 Rør forsiktig til du får en jevn røre
 Helt til slutt blandes bringebærene i 
  Fordel røren i 12 store muffinsformer, ha marsipan over og stek på 175 grader i 20 min
  La muffinsene avkjøle noen minutter  før de serveres
 Selv om disse som det meste annet er best mens det fortsatt er varmt er de utrolig gode og saftige dagen etter også
 Mmm..
Muffinsene holder seg et par dager i kjøleskap og kan også fryses. For å få den nystekte følelsen tilbake tines de og varmes opp et par minutter på 175 grader varmluft

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar